Il faut manger!! Si non, l'Afrique te mange

Dag allemaal,

intussen hebben we niet vaak de kans gehad om op internet te geraken, maar wat belevenissen betreft kan het nogal tellen...!

Vooreerst de rit van Segou naar Mopti, met de bus. Iedereen erin, alles erop: zwarte wolk en motor kapot. Overladen in een andere bus (lees wrak). Alles, inclusief de brandstof (in emmertjes doen - vervoçlgens in Jerrycans en dan i/d tank). Weer alles ok (na 3 uur) start! Maarversnellingsbak werkt niet. Opnieuw overladen. Tja...

Dan een memorabele séjour in Dogon land (zie fotos). Via Mopti en San weer terug naar Koutienso.En daar was't weer avontuur. Onze mikrokredietjes verder afgewerkt, in San bij een schrijnwerker 2 tafels laten maken en die in een pickup met open laadbak vervoerd, we waren als eerste aanwezig bij een broussebrand waarbij de vlammen over de gebouwtjes sloegen (gelukkig kwam zowat de helft van het dorp aanzetten en kregen we de brand onder controle), weerwat toiletproblemen (verstopt)opgelost, de hond van zr Suzy 'geopereerd' (het beest had zo'n lange nagels dat ze in zijn huid groeiden - opgelost met een tandartsschaartje en antibacteriële zalf)..

Nu weer wat luxe en comfort in Ségou en via een ommetje naar Bamako (welkom Walter en Annemie!). En dan...nog wat kamperen langs de Bani, nog een afspraak met Checkero ivm nog een kredietje (we kregen nogal watreacties en kunnen dus nog een familie iets aanbieden! - merci Riet, Frank, Katrien, Colette, Tine, et les autres.

Volgt nog het festival aan de Niger! En nadien is't weer terug naar België... Maar ach, das nog lang en je mag er van op aan we komen snel terug!!!!! Tot rap x

Reacties

Reacties

johan en Miek

Wat een toepasselijke titel ..., als we het verhaal lezen.
Hebben jullie achteraf ergens een bijeenkomst om het totale reisverhaal te vertellen? Het boeit ons uitermate!
Stel het verder goed en reis verder zonder al teveel
vervoersproblemen. Groetjes van Johan en Monisue Samoy-Vandenberghe Zonhoven

René & Anne-Mie

Wij vertrekken morgen naar Bamako.
Zien wij jullie in de loop van volgende week nav 't vertrek van Marina !?
Ons Malinees nummer is hoogstwaarschijnlijk nog 76 63 03 49. Zijn normaal ook via internet te bereiken en anders weet Djibi (79 05 69 38)of Seydou (66 71 00 36) altijd wel waar we uithangen!
Tot dan !????

Willy

Mooie foto's en en verhalen en ja waarom geen avond organiseren met jullie materiaal , een soort benefiet voor jullie microkrediet !!! Doén !!

siska

Ik vind dit ook wel een goed idee hoor! Laat het maar weten wanneer het is. We zijn natuurlijk van de partij. Goed idee.

Tine

Ook tot rap, Gi en intussen drie bezen voor je verjaardag (met vertraging, maar ja, naar l'Afrique, ça prend du temps...) ! Binnenkort live.
xxx

colette

bonjour l'afrique, ici le pays plat,
le pays plat:
benoit poelvoorde laat zijn baard groeien tot we een regering hebben, en velen zullen hem volgen, dus gi, verschiet niet als je terug komt,
l'afrique:
nou, het begint stilaan op een afrikaanse kaskraker te lijken, djizes,
en die hond van zr suzy, vraiment glauque
festival ziet er fantastisch uit, ben gaan zien op de website, jij gaat daar bougeren, t'is een feit
ten slotte:
euh.... bizare bizare ces réunions flamandes en afrique, je me demande si vous n'êtes pas occupé à emigrer en douceur
dur dur d'être un p'tit belge

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!